تکنولوژی دستگاه فکس را با نام نمابر دورنگار هم می شناسند و نام می برند که این وسیله تصاویر مدرک یا هر اسنادری را به شخصی دیگر ارسال می نماید.
تکنولوژی فکس یا ( فاکس ) وسیله و راه ارتباطی ارسال اطلاعات به صورت کتبی از طریق خطوط تلفن می باشد .
از طریق فکس می توانید اطلاعات زیادی رای در مدت بسیار کوتاه و با کمترین تاخیر به مقصد خود ارسال نمایید .
یکی از دلایل اصلی که با وجود پیشرفت چشمگیر تکنولوژی همچنان در ادارات و شرکت ها از فکس استفاده می نمایند همین مزیت و قابلیت سریع ارسال در کم ترین زمان می باشد.
و رایجترین علت استفاده از فکس امتناع برخی از ادارات و شرکتها برای به رسمیت شناختن امضای دیجیتالی است. به همین علت این دستگاه امروزه در ادارهی پلیس و دفاتر اسناد رسمی جایگاه خاصی دارد.
یکی از رایج ترین سوالات کاربران این است که تلفکس چیست ؟
دستگاه هایی می باشد که علاوه بر امکان ارسال فکس دارای تلفن نیز می باشد و اکثر در ادارات از این دستگاه استفاده می شود که به آن تلفکس می گویند.
دستگاه نمابر یا همان فکس در سال 1322 شمسی توسط شخصی به نام الکساندر پین اسکاتلندی اختراع شد .
این شخص دستگاهی را اختراع کرد که می توانست نوشته های دست نویس از طریق این دستگاه به جاهای دیگر ارسال نماید .
تفاوت روش ارسال اطلاعات در آن دستگاه با دستگاه های فکس امروزی در این است که به جای خطوط تلفن از تلگرام استفاده می شده است و تفاوت بعدی آن سرعت ارسال اطلاعات آن می باشد که این دستگاه تنها می توانست 253 کلمه را در دقیقه ارسال نماید. با آن که اولین تکنولوژی دستگاه فکس که آن زمان تلگراف نامیده میشدند امکان ارسال تصویر را هم داشتند ولی اغلب از آن برای ارسال متن و نوشته استفاده میشد و اولین بار روزنامهها به طور گسترده از آن برای ارسال تصاویر استفاده کردند.
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و استفاده چشمگیر از کامپیوترها و پی سی ها در منازل و ادارات روش ارسال فکس نیز شکل جدیدی به خود گرفت .
در دهه 1980 کم کم با پیشرفت تکنولوژی بردهای مودم مختص فکس در بازار موجود شد.
کامپیوترها به شبکه ی تلفن متصل بودند و این باعث می شد برای استفاده از ارسال اطلاعات به یک دستگاه فکس حتی احتیاج به کاغذ هم نباشد. این مدل ارسال اطلاعات سودمند تر و مفیدتر بودند. لازم به ذکر است که این روش همزمان با وجود ایمیل در بازار وجود داشت که البته بعد از مدتی حضورشان در صحنه ی تکنولوژی کم رنگ تر شد.
امروزه به دلیل هزینه ی خرید و نگهداری دستگاه ، هزینهی جوهر و کاغذ و مشکلات سختافزاری دیگر، تکنولوژی دستگاه فکس جای خود را به ایمیل داده است. ایمیل از نظر هزینه به صرفه تر و سریع تر است که خیلی از کاربران استفاده از ایمیل را اولویت خود قرار داده اند.
3 مدل دستگاه فکس در بازار موجود می باشد که مدل های فکس لیزری * فکس کاربنی و فکس حرارتی می باشد.
هر شرکت و ارگانی با توجه به نوع استفادهاش , تکنولوژی دستگاه فکس مورد نظر را انتخاب میکند. به عنوان مثال در شرکتهای کوچک و یا شرکتهایی که استفاده چندانی ندارند، فکس حرارتی گزینه ی بسیار مناسبی است.
برای شرکتهای بزرگ و یا ارگان هایی که استفاده زیادی دارند، فکس لیزری به دلیل سرعت بالا انتخاب مناسبی است.
فکس کاربنی نیز برای شرکتهای که کار متوسط دارند مناسب می باشد.
همچنین بخوانید از آشنایی با پرینتر سازمانی
روش کار با این دستگاه خیلی پیچیده و سخت نیست .
مراحل ارسال فکس به این صورت است که دستگاه متن یا تصویری که قرار است فرستاده شود را اسکن میکند.
قسمت تاریک برعکس قسمتهای روشن نوری از خود ساطع نمیکنند. حسگرهای دستگاه با توجه به نور بازتاب شده خاموش و یا روشن میشوند. این خاموش و روشن شدن باعث ایجاد الگویی در قالب سیگنال الکترونیکی میشود. این سیگنال در خطوط تلفن منتقل شده و در دستگاه مقصد دریافت میشود. دستگاه مقصد حسگرهای حرارتی دارد که سیگنال را به علائم الکتریکی قابل فهم تبدیل میکند. این پیام در نمایشگر نشان داده شده و یا به صورت کاغذی چاپ میشود. بدین صورت متن یا تصویر به دست گیرنده می رسد.
شیوه ی سنتی هزینهی بالا، اتلاف وقت و درصد خطای بالایی دارد. پیشرفت تکنولوژی این امکان را فراهم کرده که بدون نیاز به دستگاه بتوانید اطلاعات را فکس کنید.
پنل فکس اینترنتی راهکار این قضیه است. سرویسهایی وجود دارند که نحوهی ارسال نمابر را آسان کردهاند. سرویسهای ارائه دهندهی پنل فکس اینترنتی این امکان را بهوجود میآورند که بدون دستگاه فکس و تنها با یک خط اینترنت بتوانید فکس کنید. با این روش میتوانید اطلاعات خود را در قالبهای PDF، JPG و غیره بارگذاری کرده و به شمارهی موردنظر ارسال کنید. این سرویس عملکرد مشابه ایمیل دارد و از طریق هر دستگاه متصل به اینترنت میتوان از این سرویس بهره برد. البته باید بهای اشتراک را پرداخت کنید.
دگرگونی تحیر برانگیز تکنولوژی در عصر ارتباطات قادر است در گذر زمان، هر اختراع و دستگاهی را که شاید روزی جدید و فوق العاده به نظر میرسیدهاند از یادها ببرد؛ اما فکس با وجود تغییر شکلها و روشهای گوناگون کماکان جای خود را به دلیل مزیت منحصر به فرد خود حفظ کرده است. به دنبال تغییرات سخت افزاری، نحوهی ارسال اطلاعات با این دستگاه نیز تغییرات گوناگونی را به خود دیده است. آشنایی با انواع دستگاه های و نحوه های مختلف ارسال اطلاعات این امکان را به شما می دهد که بتوانید خود را با پیشرفت با شتاب تکنولوژی همراه کنید و از مزیتهای این تکنولوژی بهره ببرید.