بدون دسته بندی

شناخت و آشنایی با انواع کارتریج

شناخت و آشنایی با انواع کارتریج

شناخت و آشنایی با انواع کارتریج 

در این مقاله مجله جوهر افشان قصد داریم شناخت و آشنایی با انواع کارتریج را به شما آموزش دهیم. پس با ما همراه باشید.

در هنگام خرید پرینتر نوع مواد مصرفی بسیار مهم است چرا که اگر مواد مصرفی نامرغوب باشد، میتواند هزینه ها و خسارات فراوانی به وجود بیاورد. این مواد مصرفی در پرینترهای جوهر افشان جوهر و در پرینترهای لیزری پودر یا تونر است.

مخزنی که تونر یا جوهر درون آن قرار گرفته میشود، کارتریج خواهد بود. کارتریج در لغت به معنای استوانه یا فشنگ است. ولی باید دانست جوهر یا تونر که بر روی عکس ها و اسناد چاپ می‌شود در کارتریج نگهداری خواهد شد.

شناخت و آشنایی با انواع کارتریج

در واقع باید گفت کارتریج منبع نگهداری تونر یا جوهر پرینتر است. کارتریج ها بر اساس نوع پرینتر به دو دسته لیزری و جوهری تقسیم بندی خواهند شد. در بیشتر اوقات افراد تفاوت بین کارتریج و جوهر یا تونر را نمی‌دانند و به اشتباه بر این باورند که کارتریج مراحل چاپ را انجام می‌دهد و نه  ماده درون آن.

باید گفت که این تونر یا جوهر درون کارتریج است که فرآیند چاپ به وسیله آن صورت می گیرد. کار کردن کارتریج جوهر و جوهر افشان مراحل چاپ را به وسیله جوهر های مشکی و رنگی و سوزن های نازلی که در روی هد پرینتر قرار دارد انجام میدهند.

در پرینترها، کارتریج از طریق سوزن نازل به صورت قطرات بسیار ریزی روی کاغذ در آمده و به صورت پاششی عمل می کنند. در واقع سیستم چاپ حالت ترمال یا پیزو می باشد. در سیستم ترمال جوهر به وجود آمده بر روی صفحه بر اثر حرارت ایجاد شده اما در سیستم پیزو حرارتی نبوده و جوهری که ایجاد می‌شود در این سیستم به صورت الکتریکی یا لرزشی خواهد بود.

در پرینترهای لیزری کارتریج به صورت مغناطیسی عمل کرده و  بعد از اینکه درام کارتریج به کمک لیزر باردارشد تونر را جذب کرده و کاغذ با رد شدن از روی درام که در حال چرخش است، تونر داغ شده را به خود جذب و کرده و چاپ با طی شدن مراحل مکانیکی صورت میگیرد.

جهت خرید کارتریج CANON FX10 کلیک کنید.
شناخت و آشنایی با انواع کارتریج 

تفاوت پرینتر جوهر افشان با پرینتر لیزری

هنگام خرید پرینتر باید در مورد مواد مصرفی و ملزومات پرینتر اطلاعاتی را کاربر داشته باشد چرا که کارتریج پرینترهای جوهر افشان و پرینتر لیزری با یکدیگر متفاوت هستند.

جهت مشاهده کارتریج و مواد مصرفی و قطعات آن کلیک کنید.

کارتریج جوهر افشان:

* ماده که در کارتریج جوهر افشان وجود دارد به شکل مایع می باشد و بر اساس جنسی که دارد به دو دسته دای و پیگمنت تقسیم بندی می شود.

 * بعد از عملیات چاپ جوهر بر روی کاغذ یا سند به سرعت ماده خشک شده و برای تثبیت آن نیاز به حرارت ندارد.

*  بعد از این که پلمپ کارتریج جوهری باز شود باید به سرعت از آن استفاده نمود، و در صورتی که برای یک مدت طولانی از آن استفاده نشود کارتریج خشک شده و دیگر از آن می توان استفاده نمود، چرا که کارتریج خشک شده پرینتر دیگر عملیات پرینت را انجام نخواهد داد.

* کارتریج جوهری در مقایسه با کارتریج لیزری دارای ظرفیت کمتری خواهد بود به دلیل ترکیب کارتریج مشکی با کیت سه رنگ اصلی، سرعت چاپ در پرینتر های جوهری کند است.

* بیشتر افراد بر این باورند که کارتریج جوهری قابل شارژ نمی باشد، اما باید گفت این تفکر کاملاً اشتباه است، کارتریج جوهری هم مثل کارتریج لیزری قابل شارژ است اما به دلایل مختلفی متخصصین به هیچ عنوان انجام این مراحل را توصیه نمی‌کنند، چرا که برای شارژ کارتریج جوهری باید بدنه کارتریج با کمک سرنگ سوراخ شده و درون پرینتر قرار داده شود و اگر این کار توسط افراد بی تجربه صورت گیرد سبب میشود جوهر درون پرینتر نشتی بدهد.

* می‌دانیم که سه رنگ اصلی آبی، قرمز و زرد در کیت رنگی  کارتریج جوهری موجود هستند و به همراه آنها یک رنگ سیاه هم وجود دارد که می‌توان از آن برای چاپ کردن متن یا تصویر با رنگ مشکی استفاده نمود.

*  برخی از چاپگرهای جوهر افشان از ترکیب سه رنگ اصلی نام برده شده در قسمت قبل رنگ مشکی مرکبی به وجود را می‌آورند، این رنگ برای نوشتن متن مناسب نبوده چرا که متن ها را به صورت سبز و آبی نشان خواهد داد.

* در بیشتر پرینتر های قدیمی جوهرافشان سه رنگ اصلی کارتریج به یکدیگر وصل می باشند و در صورت تمام شدن یکی از آنها باید هر سه رنگ عوض شود. اما امروزه این سه رنگ در پرینترهای جوهر افشان به صورت جداگانه مورد استفاده قرار می گیرند. * معمولاً  بیشتر پرینترهای جوهر افشان از چهار رنگ اصلی تشکیل شده اند اما اگر کاربر به یک چاپ حرفه ای مثل چاپ عکس نیاز داشته باشد، بهتر است که از شش رنگ مجزا علاوه بر سه رنگ اصلی و رنگ مشکی که دارای یک رنگ قرمز روشن و آبی روشن است استفاده کند، زیرا این ترکیب در به وجود آمدن تصاویر با رنگ های طبیعی عملکرد بهتری را خواهد داشت.

کارتریج لیزری:

* مواد مصرفی در کارتریج های لیزری حالت پودری بوده و جنس و ساختار آن با توجه به شرکت سازنده کارتریج متفاوت است.

* در پرینتر لیزری پودر برای ثبات روی کاغذ احتیاج به گرما و حرارت خواهد داشت.

* کارتریج لیزری نسبت به کارتریج جوهری دارای طول عمر و ظرفیت بیشتری خواهد بود.

* کارتریج جوهری در معرض نور آفتاب و مکان های گرم نباید قرار بگیرد.

* پرینترهای لیزری دارای سرعت چاپ بسیار بالایی هستند.

* کارتریج لیزری را می توان شارژ نمود.

* پرینترهای لیزری بر اساس نوع کارتریج به دو دسته پرینتر رنگی و پرینتر تک رنگ تقسیم‌بندی می‌شوند. پرینترهای تک رنگ فقط از کارتریج مشکی استفاده نموده ولی پرینترهای رنگی لیزری دارای چهار رنگ اصلی هستند.

قطعات کارتریج لیزری:

کارتریج های لیزری از قطعه های مختلفی تشکیل شده اند که عبارت است از:

۱.درام کارتریج

۲. مگنت کارتریج

۳. بلید کارتریج

۴. فوم رول کارتریج

۵. چیپست کارتریج

جهت خرید کارتریج HP 16A کلیک کنید.

شناخت و آشنایی با انواع کارتریج 

شارژ کارتریج

یکی از قطعات اصلی پرینتر کارتریج است چرا که نبود این قطعه در پرینتر عملیات پرینت را انجام نخواهد داد و از کار می‌افتد. می‌توان گفت کارتریج یکی از قطعات مصرفی دستگاه پرینتر است چرا که مواد مصرفی پرینتر بعد از مدتی با  استفاده از دستگاه به اتمام می رسد. و باید جایگزینی برای آن صورت گیرد. برای برطرف کردن این مشکل دو راه وجود دارد اولین راه این است که برای تجدید کارتریج پرینتر برای خرید کارتریج جدید اقدام نمود و کارتریج جدید را با کارتریج قبلی تعویض کرد.کارتریج اصل  دارای کیفیت بالایی بوده و دارای قیمت بیشتری هم میباشد.

 راه دوم برای تمدید کردن کارتریج پرینتر شارژ کارتریج  است. که در بیشتر پرینترهای لیزری این کار انجام خواهد شد. در پرینترهای جوهرافشان شارژ کارتریج ممکن است که به دستگاه آسیب وارد کند.

ولی باید گفت انواع کارتریج پرینترها با توجه به کیفیت تونر شارژ، برند دستگاه و نوع پرینتر به دفعات مشخص شارژ میگردد. و نیاز به خرید کارتریج مجدد نخواهد بود و می تواند دوباره از همان کارتریج استفاده کرد و در هزینه ها صرفه جویی نمود.‌شارژ کارتریج در بسیاری از برندها با کیفیت های مختلف وجود دارند که هر چقدر کیفیت تونر کارتریج شارژ شده بیشتر باشد. پرینتر عملیات پرینت با کیفیت تر انجام می دهد.